Ονομάζομαι Αντωνιάδου Δέσποινα και πραγματοποίησα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Ψυχολογίας. Είχα ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, της Σχολής Των Επιστημών Της Αγωγής, και είχα αποκτήσει και Δίπλωμα του Διδασκαλείου Μαρίας Αμαριώτου στη Μετεκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής (Ειδική Αγωγή) με κατεύθυνση: «Αγωγή των νοητικά εμποδισμένων και αυτιστικών παιδιών-Μαθησιακές δυσκολίες». Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με κατεύθυνση την Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και θεματική τις Ψυχοπαιδαγωγικές Παρεμβάσεις σε Παιδιά Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας. Έχω εκπαιδευτεί και χορηγήσει τυπικά και άτυπα τεστ αξιολόγησης για τη διερεύνηση της ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών και μετά από την εκπαίδευση μου στο ADOS, μια διαγνωστική συνέντευξη για τον αυτισμό, στη Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», απέκτησα τη δυνατότητα χορήγησής του. Με εφόδια την ενσυναίσθηση, την εμπειρία και την επιστημονικότητα υποστηριζω παιδιά προσχολικής και σχολικης ηλικίας που αντιμετωπιζουν νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμό, διαταραχή ελειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική στέρηση, ψυχο κοινωνικά προβλήματα ή συναισθηματικές δυσκολίες δίνοντας την αντίστοιχη αρωγή στο οικογενειακό και σχολικό πλαίσιο. Το παιχνίδι και οι τέχνες πλαισιώνουν την επιστήμη στην παρέμβαση μου στα παιδιά
Παρακολούθησα εκπαιδεύσεις ως ψυχολόγος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής), στο E.M.D.R. (Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας), στο Story Play (Play Therapy Greece) και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που οργανώνεται από τον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών Συμπεριφοράς Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ με κατεύθυνση Εκπαίδευση στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Θεραπείες.
Έχω εργαστεί ως ειδική παιδαγωγός σε Τμήμα Ένταξης 12 έτη και στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ρεθύμνου ως Προϊσταμένη για 7 έτη. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε συμβουλευτικό πλαίσιο με ενήλικες και εφήβους.
0 Σχόλια